ArchitectuurfotograAF

Architectuurfotograaf

Ik heb een voorgeschiedenis in de bouwnijverheid.  Dat komt er van wanneer je een master in de wetenschappen haalt.  Maar dat is een ander verhaal.

Vroeg in mijn carrière als fotograaf heb ik een speciale interesse ontwikkeld in alles wat met architectuurfotografie te maken heeft.  Als architectuurfotograaf heb ik voor diverse klanten in binnen en buitenland gebouwen gefotografeerd.

Interieurfotografie

Door de jaren heen heb ik een klantenbestand opgebouwd van bedrijven in de bouwnijverheid (van nieuwbouw, over technieken (HVAC) en speciale afwerkingselementen tot renovatie en vernieuwbouw).  Zij willen foto’s van afgewerkte projecten voor publicaties of case studies.

Exterieurfotografie

Als architectuurfotograaf maak ik beelden van exterieure realisatie.   Architectonische elementen, gevels, stadslandschappen, etc.  In samenspraak met klanten zoek ik naar het juiste ogenblik om te fotograferen: valavond, nacht (voor verlichting), zonsopgang, …  De keuze bepaald echt de sfeer in het beeld.

Architectuurfotografie is doorgaans een traag proces. Dat wil zeggen: je dient goed te plannen wanneer je het beeld wil maken.  Alle omstandigheden moeten meewerken.  Zowel het weer als de omgeving spelen een rol. Regenweer is vaak te vermijden.  Auto’s voor een gebouw zijn doorgaans niet gewenst.

Om die reden is plannen en afspraken maken cruciaal bij doorgedreven architectuurfotografie.

Architectuurfotograaf: portfolio

Hieronder vind je mijn portfolio.  Het betreft diverse beelden uit diverse opdrachten: foto’s van gevels van huizen of bedrijfsgebouwen ,interieurs van loften, fabriekshallen en showrooms.  Maar ook deuren (Eribel) als HVAC en keukens (Halton), leefruimten en slaapkambers (Biwood) zitten in mijn portfolio van architectuurfotografie.

Naar het einde van onderstaande portfolio zijn enkele publicaties opgenomen.  Voorbeelden van het werk als architectuufrotgraaf, zoals het gepubliceerd is in tijdschriften, online, …

Even geduld: de beelden van de pagina Architectuurfotografie zijn aan het laden.

Pages

Posts by category

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.