Bedrijfsfotografie

Bedrijfsfotografie is het commerciële luik van mijn activiteit als freelance fotograaf.  Het is een brede omschrijving voor het type van fotografie dat me het meeste boeit.

Al meer dan 15 jaar lang specialiseer ik me als fotograaf in bedrijfsfotografie, met grote interesse in

Daarenboven heb ik een speciale interesse in kunstreproducties, namelijk het fotograferen van kunstvoorwerpen (zoals schilderijen, tekenening, boeken, etc) om deze daarna in publicaties te kunnen gebruiken.

Actieradius en type werk

Ik werk vanuit Leuven.  Veel van mijn klanten bevinden zich in de driehoek Leuven, Brussel, Mechelen.  Maar uiteraard verplaats ik me naar Gent of Antwerpen. En er zijn best ook wat bedrijven die me naar de ons omringende landen sturen voor foto-opdrachten.  Wil je daar meer info over, dan kan je me contacteren via mijn contactpagina.

Door het type van fotoshoots werk ik voor diverse opdrachtgevers: portretfoto’s voor magazines en tijdschriften, hedendaagse portretfotografie voor KMO’s en de industrie, HR bedrijven en law-firms.

Als fotograaf kom ik naar je bedrijf toe met alle materiaal dat nodig is om professionele foto’s te maken.

Portretfotograaf

Ik bied u diverse vormen van portretfotografie aan: headshots, locatieportretten, portret voor corporate ID.

In uw bedrijf

Voor uw portretten kom ik naar u toe: ik portretteer personen steeds op locatie.

Dat betekent dat uw portretfoto’s in uw bedrijf kunnen gemaakt worden. Daarbij zoek ik (samen met u)  een locatie binnen of buiten de gebouwen.

Binnen: met mijn fotomateriaal bouw ik snel een professionele fotostudio op.  Hiermee kan ik in uw bedrijf portretfoto’s maken die eruit zien alsof ze in een studio gemaakt zijn.  Ik heb uiteraard alles bij om dat te doen: studiobelichting, achtergrond, etc.

Omdat er bij portretfotografie vaak met studiolicht gewerkt wordt (en niet het daglicht, want daar kunnen we in onze landen weinig op rekenen), kunnen professionele portretten op de meest diverse locaties gemaakt worden en er professioneel blijven uit zien.

Tijdens het fotograferen van portretten kunnen de foto’s kunnen onmiddellijk op computer bekeken worden, zodat iedereen zijn of haar beeld zelf kan kiezen.

Ervaring

Na meer dan 15 jaar als portretfotograaf te werken heb ik veel ervaring met het werken van mensen in diverse bedrijven en industriën: of het nu op een werf, in een kantoor, ergens te velde of in een achterafkamertje moet gebeuren, ik heb het allemaal gedaan.

Een reeks voorbeelden vindt u op de portretpagina van bedrijfsfotografie. Ik werk niet met een studio in Leuven, maar bouw dus een mobiele studio op locatie.

Klanten boeken mij voor mijn aangename manier van werken, mijn professionaliteit tijdens fotoshoots en uiteraard de kwalitatieve beelden.

Architectuurfotograaf

Ik heb een lange voorgeschiedenis voor alles wat met de bouwnijverheid te maken heeft. Zo ook als architectuurfotograaf.  Daarom lever ik graag beelden voor vastgoedkantoren (immo) en werk ik voor diverse bedrijven en magazines die professionele architectuurfoto’s nodig hebben..

Architectuurfotografie houdt zowel

  • interieurfotografie in (met beelden van appartementen en huizen voor immo, bedrijven en kantoorruimten, showrooms, winkelinrichtingen, technieken…) als
  • exterieurfotografie: de buitenkant van gebouwen in hun natuurlijke setting.

Industriële fotograaf

Als industriële fotograaf werk ik voor diverse sectoren: fotografie voor de bouwnijverheid, beeldmateriaal voor de automobiel en transportsector, foto’s voor folders en jaarverslagen van high-tech bedrijven, etc …. Als industriële fotograaf werk ik graag voor diverse lokale en internationale bedrijven.

Ik kan zowel in uw bedrijf productieprocessen fotograferen, als producten, diensten, etc.

Hieronder vind je een beperkt aantal beelden uit de galerij van bedrijfsfotografie.  Voor meer specifieke galerijen, klik door naar architectuurfotografie, industriële fotografie en portretfotografie.