28 dagen in februari – dag 28

Posted on

28 dagen in februari is een persoonlijk fotoproject, waarbij ik de alledaagse dingen des leven fotografeer, met de nadruk op mijn kinderen Johannes en Myrte, met behulp van om het even welk apparaat dat foto’s maakt ….

met in dit geval een Nikon D3 met 50mm f1.4 lens.

Zelfs al zou je zonder agenda leven, dan nog zou je – mits wat aandacht voor “details” – moeiteloos kunnen weten in welke tijd van het jaar we juist zitten.

Een kleine blik op Myrte en Johannes maakte me al snel duidelijk dat ze het op school ongetwijfeld over karnaval gehad hebben.  Het zat namelijk zo.  Johannes had ergens wat stukjes slingers opgescharreld die hij dan vakkundig over Myrte aanbracht, teneinde haar te versieren.  ‘k Ben niet zeker of Myrte hier over een paar jaar nog mee zal kunnen lachen, maar wij nu anders wel …

Uiteraard – hoe kan het ook anders – was nadien Myrte aan de beurt om Johannes te versieren.  Zoals het een volleerd karnavalfeestvierder behoort ging hij dan ook direct in houding staan teneinde Myrte haar werk naar behoren te kunnen laten uitvoeren.

Het moet gezegd, het resultaat mag er ook zijn! Zelfs moeder de vrouw vond het een blik waardig.  ‘k Ben alleen niet helemaal zeker of Johannes hier over een paar jaar nog zal mee kunnen lachen, maar wij anders wel nu ….

Tot slot hadden ze graag nog een groepsportretje laten maken, versierde en versiester samen …

‘t Zijn lappen, die bengels.

 

Foto’s verwijderd op vraag van de kinderen – 31/05/2017  .  ‘t Heeft lang geduurd … 🙂