Wie is …

Wie is Fotograaf Jürgen Doom uit Leuven?
Jürgen Doom, foto’s makend op de tarmac van Brussels Airport. Een job als luchtverkeersleider werd me achteraf niet aangeboden, maar verder kwam het niet tot levensbedreigende situaties!

fotograaf Jürgen Doom uit Leuven? 

Wereldburger.  Al sinds 1972. Oliecrisis overleefd. De discorage doorsparteld. De jaren ‘80 versleten op de schoolbanken. Altijd geboeid geweest door beeld en klank. Graag rondreizend, ontdekkend, explorerend. Nieuwe culturen, talen, horizonten ontdekken.  Nieuwe mensen ontmoeten, inzichten verwerven, altijd bijleren en groeien (zelfs de 1,96m is nog niet genoeg!). 🙂

Professioneel ook wat rondgezworven.  Eerst masterstudies gedaan. In exacte wetenschappen dan nog wel.  Uitelindelijk toch geluisterd naar het hart: kunstacademie (DKO) in Leuven gevolgd, commerciële fotografie gestudeerd (National Diploma in Photography) in Zuid-Afrika en een professionele bachelor (AVT Fotografie) aan Narafi behaald. En tenslotte (freelance) fotograaf in Leuven geworden met sterke interesse in portretfotografie, architectuurfotografie en industriële fotografie.

Zowat 4 talen machtig (Nl, En, Fr, Afrikaans) en tanden stukbijtend op Spaans (B1/B2). Heeft door de fotografie een internationaal netwerk van klanten in verschillende domeinen en disciplines opgebouwd.  Voorziet veeleisende klanten van hedendaagse beelden . Denkt graag mee met opdrachtgevers. Werkt voornamelijk als portretfotograaf, bedrijfsportret, architectuurfotograaf en bedrijfsfotograaf (industriële fotografie).  Heeft een zwak voor kunstreproducties en reproducties van schilderijen. Fotografeert in zijn vrije tijd oude, geschilderde muurreclames met een pinholecamera.  Geniet van het ochtend- of avondlicht in landschappen.  Geniet van een mooi beeld, een verassende klank, een nieuwe invalshoek.

Kiest voor zijn fotografie tegenwoordig vaak voor de minder voor de hand liggende onderwerpen en eigen fotoprojecten. Tevens verbonden aan de Luca School of Arts (campus Narafi) als deeltijds lector en praktijklector fotografie (portretfotografie, flitsfotografie en techniek van de fotografie: toekomstige concullega’s opleiden, kennis delen en zelf kennis verwerven).

Houdt van zintuiglijke prikkels: ogen (fotografie & film), oren (muziek, nogal eclectisch), gastronomie en sport. Vaak terug te vinden in een museum of tentoonstelling, of in een hoekje met een boekje.

Levensgenieter, vader van 2 prachtkinderen, echtgenoot van de vrouw van m’n leven.

Jürgen Doom, Fotograaf, Leuven.