Architectuurfotografie

Architectuurfotografie

Hieronder vind je mijn portfolio over architectuurfotografie. 

Het betreft diverse beelden uit diverse opdrachten: foto’s van intieurs van huizen of bedrijfsgebouwen, interieurs van loften, fabriekshallen en showrooms.  Maar ook deuren (Eribel) als HVAC en keukens (Halton), leefruimten en slaapkambers (Biwood) zitten in mijn portfolio van architectuurfotografie.

Mijn interesse in alles wat met architectuurfotografie te maken heeft komt omdat ik  een voorgeschiedenis in de bouwnijverheid heb.  Dat komt er van wanneer je een master in de wetenschappen haalt.  Dan is de stap naar architectuurfotograaf niet zo groot.   Maar dat is een ander verhaal.

Vroeg in mijn carrière als fotograaf heb ik daarom een speciale interesse ontwikkeld in alles wat met architectuurfotografie te maken heeft.  Ik heb dan ook voor diverse klanten in binnen en buitenland gebouwen gefotografeerd, zowel interieurs als exterieurs.

Interieurfotografie

Door de jaren heen heb ik een klantenbestand opgebouwd van bedrijven in de bouwnijverheid (van nieuwbouw, over technieken (HVAC) en speciale afwerkingselementen tot renovatie en vernieuwbouw).  Zij willen foto’s van afgewerkte projecten voor publicaties of case studies.  Voor bijvoorbeeld Philips heb ik dit gecombineerd met het fotograferen van case studies van hun nieuwe (LED) lichten.  Op die manier heb ik heel wat knappe architectuurprojecten in binnen en buitenland mogen fotograferen.

Architectuurfotografie

Exterieurfotografie

Als architectuurfotograaf maak ik uiteraard ook exterieurbeelden (van de buitenkant) van gebouwen.   Mijn portfolio exterieurfotografie vind je hier. Architectonische elementen, gevels, stadslandschappen, etc.  In samenspraak met klanten zoek ik naar het juiste ogenblik om te fotograferen: valavond, nacht (voor verlichting), zonsopgang, …  De keuze bepaalt echt de sfeer in het beeld.

Architectuurfotografie is doorgaans een traag proces. Dat wil zeggen: je dient goed te plannen wanneer je het beeld wil maken.  Alle omstandigheden moeten meewerken.  Zowel het weer als de omgeving spelen een rol. Regenweer is vaak te vermijden.  Auto’s voor een gebouw zijn doorgaans niet gewenst.

Om die reden is plannen en afspraken maken cruciaal bij doorgedreven architectuurfotografie.

Architectuurfotografie