Bedrijfsfilm – Kunstgalerij Galerie Dessers

Posted on

De vraag voor het maken van een professionele bedrijfsfilm – naast het maken van een fotoreportage – neemt alsmaar toe.  Logisch ook, wanneer je beseft dat de huidige generatie DSLR toestellen (de professionele fototoestellen) steeds betere kwaliteit video afleveren.  Je hoeft dan niet meer te sleuren aan heel zware en perdure videocamera’s – nee, je kan een gelijkaardige kwaliteit bieden met je eigen professioneel fototoestel.

Bijvoorbeeld, de Nikon D4 biedt de mogelijkheid om in fullHD te filmen en zo hoge kwaliteitsbeelden af te leveren.

Zo kan je tijdens het maken van een fotoreportage afwisselend fotograferen en  filmen, zonder dat je je toestel telkenmale helemaal moet herinstellen.  Of je kan er voor kiezen om met 2 toestellen te werken: het ene dient voor de video en het andere dient om te fotograferen.  Twee toestellen, hoor ik u denken?  Uiteraard, elke professionele fotograaf heeft twee fototoestellen.  Of wat zou je als fotograaf doen moest er tijdens een opdracht een toestel defect geraken ….

Een van de grote voordelen van het gebruik van een spiegelreflex is dat je voordeel haalt uit de grote sensor waarmee je filmt.  Combineer dat met de geweldig goede prime lenzen (bijvoorbeeld een 50mm 1.4 of een 85mm 1.4, of zelfs een tils-shift lens) en je hebt al snel een geweldig mooie setup om filmische beelden te maken.

Onderstaande film is zo’n voorbeeld van een bedrijfsfilm, gemaakt voor Galerie Dessers in Leuven en Hasselt.  De film werd opgenomen met een Nikon D4 spiegelreflexcamera en gemonteerd in Final Cut Pro X.