Fotograaf voor reproductie van schilderij

Posted on

U zoekt een fotograaf voor de reproductie van een schilderij of een kunstvoorwerp? U heeft een reproductie nodig van een oude foto, een kunstvoorwerp, een schilderij, … voor een catalogus, de verkoop van het kunstvoorwerp of voor verzekeringsdoeleinden? U wil graag een hogeresolutiefoto van uw schilderij, tekening of kunstvoorwerp?

Fotograaf voor reproductie van schilderij

Kunstfotografie, kunstvoorwerpen fotograferen, reproducties van schilderijen, etc …  maken is een kunst op zich. Excuses voor de woordspeling.

Dankzij de juiste fotografische technieken kan ik uw kunstwerken zonder storende reflecties fotograferen.  Voornamelijk schilderijen en tekeningen kunnen daar gevoelig aan zijn.

Door de juiste techniek te gebruiken kan ik uw schilderijen realistisch fotograferen, waarbij de kleuren correct weergegeven  worden.  Op die manier kunnen de reproducties op een juiste manier (met de juiste kleuren) in een catalogus afgebeeld worden.

Zelfs al zit het schilderij of de tekening achter glas, dan nog is een goede reproductie mogelijk.

Mijn werkwijze laat meestal toe om het schilderij of kunstvoorwerp in de omgeving waar het in zich bevindt te fotograferen. Ik streef er dus naar om de beelden ter plaatse te maken, zonder dat het kunstvoorwerp of schilderij moet verplaatst of verhangen worden. Dat is niet altijd mogelijk, maar wel het streefdoel.

Veel van de voorbeelden die je hieronder vindt zijn gemaakt met de kunstenaar die aanwezig was tijdens de opnames. Soms is dat heel nuttig, zoals bij glaskunst, waar de juiste tint van het glas afhangt van de belichting. Input van de kunstenaar helpt dan om tot een goed beeld te komen. Voor reproductie van een schilderij is dat echter vaak niet nodig.

Klanten

Ik heb jarenlange ervaring met het fotograferen van kunstwerken voor verschillende galerijen en kunstenaars, zoals Luc Tuymans, ZenoX, Inge Panneels, Galery Dessers, SFMOMA, Tomas Vandecasteele, etc ….  Mijn beelden zijn verschenen in kunstboeken, catalogi, online, in persmappen en zijn gebruikt voor archieven. In het overzicht van mijn klantenlijst vind je enkele voorbeelden.