Industriële fotografie

Fotograaf

Industriële fotografie

Mijn hart klopt voor het maken van beelden voor industriële fotografie. In een vorig leven was ik werkzaam in de industrie (bouwsector) als ingenieur. Maar de laatste 20 jaar heb ik als industriële fotograaf talloze fotoreportages gemaakt in de industrie.

Fotoreportages in industriële bedrijven kunnen vele facetten aannemen. Doorgaans is het een combinatie tussen het tonen van wat de medewerkers van het bedrijf doen en industriële processen en producten.

Industriële fotografie

fotograaf, industriële fotografie, industriële fotograaf, fotografie
Insdustriële fotografie

De bouwnijverheid, de transportsector, high-tech industrie, cosmetica, zware industrie, … Noem het op en ik heb het gefotografeerd.  Voor diverse klanten in de industriële sector.

Zo heb ik in kranen boven bouwwerken gehangen, onder bruggen gewerkt, in tunnels gelegen.  Ik heb schilders op daken en stellingen gefotografeerd.  Of beelden gemaakt van of uit rijdende auto’s.  Bij vrieskou op werven gestaan, of in de volle zon dakwerkers roofing zien branden. In productiehallen, clean rooms en distributiecentra.

Van sommige sectoren kan ik geen beelden tonen wegens NDA (Non-disclosure agreement): bij GSK in Rixensart (in de zones waar vaccins gemaakt worden), bij Eribel (voor het in beeld brengen van inbraakproeven en brandwerendheid van deuren), in productiehallen voor allerhande producten. Discretie en het waarborgen van de privacy zijn belangrijk.

Ik begrijp wat ik fotografeer.

Een van de meest gehoorde opmerkingen over mijn industriële fotografie ‘s is dat ik versta wat mijn klanten in de industrie willen.  Bovendien hoor ik vaak dat ik als fotograaf ook begrijp wat de klant aan het doen is.  Mijn wetenschappelijk achtergrond speelt daar zeker in mee.

Industriële fotografie – bouwnijverheid

In mijn portfolio hierboven kom je die verschillende sectoren zeker tegen.  Op mijn pagina met publicaties ziet u enkele toepassingen van mijn werk in de industriële fotografie.

Elke opdracht is anders, elk bedrijf is anders en legt andere accenten. Ik pas me dan ook graag aan aan de wensen en eisen van het bedrijf waar ik voor werk.

Contacteer me gerust om meer info en om je wensen over welk soort industriële beelden je graag zou hebben. Ik luister graag naar je wensen om zo het juiste beeldmateriaal te kunnen aanleveren.