Snelheid in de hedendaagse fotografie – portret voor Quares.

Posted on

‘t Gaat tegenwoordig allemaal razendsnel.  Neem nu bijvoorbeeld afgelopen vrijdag.  De dag kondigde zich rustig aan, zo’n beetje uitbollen naar de vakantie.  Tot het telefoontje van 10h45.  Of ik vandaag nog, voor de middag, een portret kon gaan maken in Mechelen.

Geen probleem.  Auto in richting Mechelen.  Door de drukte pas rond 11h45 daar aangekomen.  Serie portretten gemaakt, “you know the drill” ….

Toen ik naar de deadline vroeg voor het binnenleveren van de beelden, dan was 10 minuten geleden beter geweest dan binnen 10 minuten.

Daarom, laptop boven gehaald, beelden gedownload en bewerkt.  Beelden geupload naar de klantenpagina van mijn site.  De verantwoordelijke voor de opdracht zat zo’n 50km verder, kon de beelden online bekijken, mailde me quasi ogenblikkelijk zijn keuze door, waarrna ik de beelden van hun keuze verder afwerkte en doormailde.

Toen ik thuiskwam zat de link van de webpagina waarvoor het beeld diende al in mijn mailbox, namelijk deze link.

Moest deze link ooit verdwijnen, dan doet dit screenshot wel zijn dienst.

 

Portret voor Quares.

Een ander beeld dat ik ook wel zag zitten was onderstaand beeld, omdat daar de gebouwen op de achtergrond ook hun visueel werk doen.  Het past in de context van de geportretteerde en was ook een van de keuzes van de redactie.  Uiteindelijk is het toch de andere foto geworden (waarschijnlijk ook omdat dat verticaal was).

Portret voor Quares