28 dagen in februari – dag 2

Posted on

28 dagen in februari is een persoonlijk fotoproject, waarbij ik de alledaagse dingen des leven fotografeer, met de nadruk op mijn kinderen Johannes en Myrte.

Vandaag ging ik de kinderen ‘s middag van school halen.  Johannes kwam enthousiast op me af gelopen met het boekje dat zijn klaskameraadjes gemaakt hadden voor zijn verjaardag.  Om geen zware DSLR (type Nikon D3s bijvoorbeeld, met bijhorende lenzen, flitsen en andere zware accessoires) te moeten meesleuren op de fiets, heb ik onderstaande beelden gemaakt met mijn “mobieltje” type iPhone 4G.  Geen flits (toch niet die naam waardig), geen zoom, geen focus voorkeur, …. kortom, compositie maken en op het knopje drukken ….

Onze jongen, 6 jaar, had er niet beter op gevonden om zijn blad om te draaien en te melden dat hij inmiddels 9 jaar geworden was …. het feit dat hij eigenlijk officieel nog niet kan lezen kwam hem daarbij goed uit!

iPhone foto
iPhone foto van Johannes

Na de lunch mocht onze jarige zelf gaan vieren bij een klasgenootje – zaterdag is het zijn feestje bij ons thuis, ik hang inmiddels al een paar dagen aan de Valium – zodat enkel Myrte mee naar huis kwam.  De postbode was inmiddels geweest, met de kaartjes die eigenlijk gisteren hadden moeten toekomen.  Myrte vond dan dat we Johannes maar moesten verrassen met versierde briefjes en pakjes en plakte er terstond wat slingers en een sterretje op.

Voila, al 2 dagen volgehouden. Ik mag stilaan van een succes spreken …

 

Foto’s verwijderd op vraag van de kinderen – 31/05/2017  .  ‘t Heeft lang geduurd … 🙂

4 Replies to “28 dagen in februari – dag 2”

  1. Ja, die verjaardagsfeestjes met de halve klas uitgenodigd…
    man, man, man, dat was stressen! Altijd blij dat enkele uren later iedereen heelhuids kon afgehaald worden 😉
    Leuk dit project! Mijn kids zijn 15 en 17 en ‘k heb intussen wreed spijt dat ik 10 jaar geleden niet wat meer foto’s genomen heb.
    Succes!

Comments are closed.