28 dagen in februari – dag 21

Posted on

28 dagen in februari is een persoonlijk fotoproject, waarbij ik de alledaagse dingen des leven fotografeer, met de nadruk op mijn kinderen Johannes en Myrte, met behulp van om het even welk apparaat dat foto’s maakt ….

… met in dit geval een Nikon D3 met 24mm f2.8 lens.

In een van mijn vorige posts schreef ik dat we zaterdag naar een dansvoorstelling geweest zijn.  Deze avond vroegen de kinderen aan mij of ze op mijn gitaar mochten spelen.  Ik heb een klassieke Spaanse gitaar die tegen een stootje kan en waar ze mogen op tokkelen (de nylon snaren vormen ook niet direct een probleem voor hun ogen moesten ze springen).

En toen begon het, de dansvoorstelling. Zomaar, zonder iets af te spreken, zonder voorbereiding, zonder oefening begonnen Myrte en Johannes een dansvoorstelling te geven.  Johannes gaf de maat aan op gitaar en Myrte bewoog sierlijk haar lichaam over het tapijt in de woonkamer.  Dit alles duidelijk geïnspireerd op wat ze zaterdagavond allemaal zagen.

Dat kinderen alle info rond hun opnemen wist ik al, maar dat ze dat zo sterk deden en het nadien nog min of meer konden reproduceren, daar had ik echt geen idee van …. Het was echt ontroerend om te zien hoe ze de danspassen, sprongen, pirouetten, bewegingen en de hele choreografie in hun kokertje hadden geprent en het er weer uit kregen.  Je zou voor minder drie keer nadenken voor je die kinderen iets vertelt ….

Nadien werden de rollen omgedraaid ….

Ze hebben daarna nog samen gedanst (zoals tijdens de voorstelling zaterdag), maar ik was te stomverbaasd om daar nog beelden van te maken ….

 

Foto’s verwijderd op vraag van de kinderen – 31/05/2017  .  ‘t Heeft lang geduurd … 🙂