Architectuur fotografie – de "Strobist" way

Posted on

Architectuur fotografie en “Strobist” – het gebruik van kleine, compacte flitsen die je los van je toestel gebruikt – is geen voor de hand liggende keuze. Maar toen ik een beeld moest maken van een eerder grijs uitziende en niet zo fleurige kamer, heb ik er toch voor gekozen om mijn flitsen boven te halen.

Hoe het technisch allemaal in zijn werk gegaan is kan je lezen op mijn blog op mijn site, maar voor de volledigheid wil ik toch even vermelden dat het beeld in 1 keer is opgenomen (1 foto), het geen HDR betreft, ik gebruik gemaakt heb van 2 Nikon SB900’s voorzien van de nodige filters en dat het beeld tot slot gebruikt is als “dubbel spread” in de brochure van Sporta.

Tot slot, het verschil in kleuren tussen bovenstaande foto en onderstaande foto is heel eenvoudig te verklaren door het feit dat de bovenste foto in sRGB staat (relatief grote kleurruimte) en de onderste foto al omgezet is naar de kleurruimte voor druk (CMYK), wat een kleinere kleurruimte is en waardoor je wat “punch” verliest.

One Reply to “Architectuur fotografie – de "Strobist" way”

Comments are closed.