Blog

Posted on

De maanden september en oktober zijn met stip op nummer 1 mijn drukste maanden ooit geweest. Nog nooit heb ik zoveel opdrachten “left, right en center” moeten doen.

Een verplaatsing naar Engeland, 2 overnachtingen in Oostende voor een congres, 2 nachten en 3 dagen in Brussel voor portretfotografie, een midweekje op en af naar Beaune in Frankrijk werd afgewisseld met opdrachten voor 4 nieuwe klanten – kans is groot dat het langlopende relaties worden – alsook met de maandelijks weerkerende opdrachten en een paar huwelijken. En dan vergeten we nog de “eenmalige” of “uitzonderlijke” opdrachten nog.

Jaren lang heb ik hiernaar gestreefd. Jaren lang heb ik me hiervoor ingezet. Jaren lang heb ik hier van gedroomd. Om van mijn passie, mijn interesse, mijn grootste uitdaging (professioneel althans, want 2 kinderen opvoeden blijft nog altijd mijn allergrootste uitdaging), mijn beroep te maken.

En ik vind het geweldig, fantastisch, schitterend! ‘k Kan me geen ander werk inbeelden dat me meer voldoening zou schenken dan hetgeen ik nu doe.

Maar ‘t moeilijkste moet nog komen, namelijk te “bevestigen”, consistent goede beelden te maken, elke keer opnieuw de lat hoog te leggen en de klant tevreden te stellen, de klant te verwonderen, mezelf te overstijgen, …..

En zo komt het dat zaken die minder prioritair zijn, zoals gaan sporten, een glaasje wijn drinken met vrienden, een goede sigaar opsteken, een uitstapje met de familie … een beetje naar de achtergrond verdwijnen.

Zo verging het ook deze blog. Frustrerend hoor, hoe je je beste werk bij elkaar fotografeert, maar steeds minder blogt. Komt er dan nog eens bij dat ik op mijn site ook mijn blog tracht te onderhouden, waardoor het al helemaal moeilijk wordt.

Ik ben er zelf nog niet helemaal uit wat ik ga doen. Deze blog verhuizen naar mijn site, zodat ik een nederlandstalige en een engelstalige blog heb. Of het gewoon laten zoals het is, waar deze blog een soort “uitlaatklep” vormt voor wat ik meemaak en de blog op de site eerder technisch en illustratief wordt. Of deze blog geheel opdoeken – wat ik liever niet doe, na drie jaar bloggen.

In elk geval, als je de blog op mijn site wil volgen, zet dan deze link in je feed reader ….

Tot blogs!

3 Replies to “Blog”

  1. Dat zijn allemaal klanten die ik naar jou heb doorverwezen 😉
    Nee serieus, naast kunde en talent is het je nimmer aflatende en aanstekelijke passie voor het mooiste beroep te wereld die je zover gebracht heeft.
    Het is je van harte gegund, Jürgen.

  2. Dag Koen, danku voor je lieve woorden! 't Doet deugd!

    En 't is wederzijds!

  3. Bloggen en teveel werk… Sounds allemaal very familiar, behalve dat van die sigaren, dan 🙂

Comments are closed.