Cover Kiezen

Posted on

Indien u mocht kiezen, als fotograaf, welke foto op de cover zou komen, voor welke optie zou u kiezen. En waarom?
Indien u mocht kiezen, als art-director, die zijn/haar brochure opmaakt in functie van de potentiële klant, voor welke optie zou u kiezen? En waarom?

Hieronder vindt 2 covers, gemaakt voor 1 brochure. Vermits brochures maar met 1 cover komen, moet er eentje sneuvelen … welke zou u naar de eeuwige cover jachtvelden sturen ….?

Indien u via dit blog moeilijk kan reageren (door login toestanden en zo) kan je ook je mening kwijt op

http://www.jurgendoom.be/blog

Cover A

Cover B

7 Replies to “Cover Kiezen”

 1. de tweede is zowiezo de betere foto, dus zowel als art director als als fotograaf zou ik voor de basketspeler gaan.

  Als klant zou ik echter voor de groepsfoto gaan: de "special effects" van de basketspeler gaan geen enkele extra sporter opleveren, terwijl de groepsfoto veel beter aangeeft dat het om een heel divers palet aan sporten gaat. Ik vermoed dat de groepsfoto ook meer meisjes aanspreekt dan de mannelijke/stoere basketspeler.

  Ik verkies toch de basketspeler. 🙂

 2. Als fotograaf zou ik kiezen voor cover B. De foto is heel professioneel en nodigt uit om te kijken.

  Als Art Director zou ik kiezen voor Cover A. Het gaat om een sportcentrum, waar (neem ik aan) diverse sporten worden beoefend. De boodschap wordt dus beter uitgedragen door cover A.

  Laat je weten wat het is geworden?

  Gr, Fred

 3. Als fotograaf zou ik kiezen voor cover B, welke veel interessanter is om naar te kijken. Het beeld nodigt uit om naar te kijken.

  Als art-director zou ik kiezen voor cover A, aangezien deze de boodschap beter zal overdragen. In het sportcentrum worden meer sporten beoefend en dat komt heel goed over door deze cover foto.

  Ik hoor graag welke cover het is geworden. Gr, Fred.

 4. Los van de technische kwaliteiten van beide foto's is de eerste foto veel uitnodigender en vrolijker. Alleen daarom al zou ik voor cover A gaan.

 5. Hierboven staan nuchtere analyses. Cover A is het meest geschikt voor het doel, ondanks de verdiensten van de foto op cover B.

 6. nog een kleine opmerking: als het foto B zou zijn, dan denk ik dat je best nog het Nike-logo van de schoen wegphotoshopt…

  wat is het nu geworden?

Comments are closed.