D3-hospitaal

Posted on

Ergens in Evere ligt het D3 hospitaal. Nikon heeft er zijn Belgisch filiaal waar je met zieke toestellen naartoe mag gaan.
En morgen moet ik er mijn D3 naartoe brengen, want hij moet geopereerd worden. Aan de ogen, want zijn autofocus doet het niet goed.

Ik heb er al eens over bericht dat dat een van de pijnpunten was van mijn D3, maar het verbeterde er niet op – ook niet na een software update.

En hij doet het met al mijn lenzen, dus geen lensprobleem, maar een probleem in de D3 zelf.

En daarom gaat hij morgen in ziekteverlof.

Gelukkig krijg ik een D3 ter vervanging. Want 3 weken zonder de beste pro-SLR ter wereld zou geen leven zijn ….

5 Replies to “D3-hospitaal”

 1. Oei, jammer dat te horen, maar bon als je een vervangtoestel krijgt kan je rustig verder doen 😉

 2. oei, zware kosten of garantie ?

  Voor Canon moet je verder lopen.is er toevallig iemand die deze blog leest die een focus scherm van een 400D kan vervangen ? er zit wat stof op mijn oud toestelletje en ik zou het mee willen nemen op reis en ik wou het nog eens een beurt geven 😉 (samen met de spiegel & sensor, ik durf niet goed)

 3. Jürgen, heeft dit dan te maken met de slechte lichtomstandigheden waarover je de vorige keer sprak? Is de autofocus in normaal licht dan wel goed? Of heb je een autofocustest gedaan met zo’n testkaart?

  Dit valt normaal gezien zeker onder garantie. Krijg je dan een vervangbody via Nikon NPS? Zijn die vervangbodies direct beschikbaar?

 4. @ Serge, ‘t doet hem vaak voor in lichtomstandigheden die niet “ideaal” zijn, maar als het buiten zonnig is en je krijgt een persoon in de schaduw niet gefocust, dan scheelt er iets … ‘t Is ook bijna altijd bij portretten, waar ik de ogen gewoon niet scherp krijg. Heel vervelend, zeker wanneer het snel moet gaan.

  Ik heb via Maarten onmiddellijk een vervangbody gekregen (D3). Schitterende service van NPS!

  Procirep daarentegen, daar ben ik niet over te spreken. Ik moet namelijk mijn faktuur laten zien, of anders moet ik de herstelling betalen! En dat voor een toestel dat nog geen jaar op de markt is, dat kan er bij mij niet in.

Comments are closed.