Doe eens een flitske ….

Posted on

Welgeteld 1 uur kreeg ik. 60 minuten, dat is de eeuwigheid waarin er op een doordeweekse dag de wagens rusten op het circuit van Zolder.

Ik moest er zijn om een beeld te maken dat later zou gebruikt worden als groot beeld bij een stand op het autosalon.

De foto moest de auto tonen van het KRK racing team met Jeffrey Van Hooydonck, maar waar ook Kris en Koen Wauters aan mee doen. Men wou graag een foto van Jeffrey aan de wagen (een Viper, voor de kenners) in de “pitlane”. Als de klant dat vraagt, dan kan de klant dat krijgen, en maakte daarbij onderstaande foto.

Ik heb even getwijfeld om deze foto te tonen, want in mijn ogen is die saai, zitten er geen mooie kleuren in en is de achtergrond, wel, euh, een beetje storend. Maar niettemin, dit is wat de klant wou en dus kreeg.

Omdat ik nog een half uurtje had, suggereerden we een foto op het circuit. Men deed daar een beetje zenuwachtig over, want als het uur om is, dan racen de wagens – zonder verwittiging.

Ik beloofde op mijn communiezieltje dat we op tijd gingen weg zijn.

Eerst maakte ik een beeld met gelijkaardige belichting, waardoor de sfeer van het beeld helemaal hetzelfde bleef. Enkel de achtegrond vond ik beter. Maar niet goed genoeg.

Om die reden vroeg ik nog of ik de laatste 10 minuten mocht gebruiken voor mijn visie op de foto. Dat mocht, dus plaatste ik een paar flitsjes om de auto en Jeffey te belichten en als dusdanig wat meer datail in de achtergrond – die uit grijze lucht bestond – te krijgen.

Het resultaat daarvan kan je hierna zien. Het beeld is veel dynamischer, de kleuren zijn mooier, …. en de klant viel plat achterover!

… en zo kwam het dat een beeld van deze serie het daglicht zag op het autosalon.

Na het laatste beelden duwden we de wagen weer snel de pitlane in en een paar ogenblikken later scheurden de bolides weer over het circuit. En de fotograaf, die reed op cruise control terug naar huis, ….

One Reply to “Doe eens een flitske ….”

  1. Een betere manier om een klant te overtuigen van capaciteit bestaat er niet. Opdracht meer dan geslaagd

Comments are closed.