Frank Dewinne

Posted on


Frank Dewinne is astronaut van beroep. Er zijn minder exotische beroepen, dunkt me. Politieker bijvoorbeeld, of Koning. Om er maar 2 te noemen. Ik weet zo niet onmiddellijk waar ik freelance fotograaf bij zou catalogeren. Bedreigde diersoort is het eerste wat in me opkomt, maar een ezel of een trekpaard kan je bezwaarlijk een bedreigde diersoort noemen.

In elk geval, Frank Dewinne kwam gisteren op Radio1 in het programma van “de ochtend”. Deze keer werd het gepresenteerd door Lisbeth Imbo en – zoals elke ochtend vanaf 06.00h -Gilles De Coster. Volgens Lisbeth had Gilles al de hele week uitgekeken naar dit gesprek. Mijn opdrachtgever ook, want ze waren wat blij dat er een fantastische studiogast in het programma zat, die moest onderstrepen hoe “actueel” radio1 eigenlijk wel is. Want dat bericht moet de foto overbrengen …

Frank trekt 6 maanden de ruimte in, naar het ruimtestation. Hij gaat daar een beetje werken en experimenten doen. En af en toe eens naar moeder aarde kijken, door het raampje. Er zijn minder exotische beroepen, dunkt me.