Radio 1

Posted on

Om in de sfeer van het vorige item te blijven gaat het weer over de Radio. Ja, ik ben op de radio geweest. Niet dat je mij zult gehoord hebben…

Ik moest namelijk foto’s gaan maken in de studio van Radio1. Afspraak om 07.30h. Ik herhaal 07.30h. Nogal vroeg voor een fotograaf. ‘k Ben gewoon van lang en laat te werken, maar vroeg ….! En wetende dat “de ochtend” om 06h begint.

Enfin, ik de deur uit rond 6.30h om op tijd in Brussel aan de VRT te staan. In de studio zelf mocht ik geen foto’s maken terwijl ze “life” op antenne waren. Het was dus steeds wachten tot Annelies Beck uitgeraasd was, of Gilles De Coster het zwijgen werd opgelegd door een plaat … Zo lang stil zijn en tegen niemand praten is ook nogal een uitdaging voor Doomke. Maar ik heb geen klachten gehoord, dus ‘t zal wel in orde geweest zijn.

Bovendien was het nogal een moeilijke lichtsituatie in de studio, maar gelukkig mocht ik flitsen (Annelies zag er trouwens ook “flitsend” uit, zeker als je weet dat ze zo vroeg moet beginnen … respect!). En ik ben daar goed ontvangen door het team van Radio1 en Gilles in het bijzonder, waarvoor dank. Vriendelijke mensen allemaal!

Hieronder een kort fotoverslagje …

Ik wil nog even kwijt dat ik nogal onder de indruk ben over de manier van werken van Annelies en Gilles (+ hun team uiteraard). Tussen 2 items door (tijdens een plaat) werken ze aan hun programma verder, schrijven ze teksten voor de volgende items, pluizen ze kranten uit, lezen ze emails, houden ze het verkeer in de gaten, bellen ze mensen voor interviews, … en ga zo maar door. En toch, als je naar de radio luistert is het alsof het allemaal heel natuurlijk is. Hoedje af!