Glass

Posted on

Nieuw “glas” ….

Velen niet ingewijden fronsen de wenkbrouwen en denken misschien aan een frisse pint in een vers gewassen glas.

Niets is minder waar. Deze namiddag leverde een courierbedrijf “nieuw glas” bij mij thuis. Ik had het besteld bij een leverancier ergens in de “Metropool”.

‘k Vond het hoogtijd om, naast mijn geliefde toplenzen (14-24, 28-70 en 70-200, allemaal 2.8 lenzen van maximaal 2,5jaar oud) ook eens te zorgen zogenaamde “prime” lenzen, lenzen van topkwaliteit met vast brandpuntsafstand .

Vandaar dat ik ernaar uitkeek om mijn 85mm (1.4) te ontvangen.

Het heeft lang geduurd vooralleer ik in zo’n lenzen geïnvesteerd heb. Niet alleen de kostprijs, maar ook de aard van mijn werk maakten de keuze voor zoomlenzen zo voor de hand liggend, dat ik nooit in vaste brandpuntsafstandlenzen geïnvesteerd heb. Maar omdat ik nu meer en meer opdrachten doe waarbij ik dikwijls portretten maak, lijkt het me tijd om te investeren in lenzen met het beste “glaswerk” dat beschikbaar is. Vandaar ….

Ik wacht nog op mijn 50mm en waarschijnlijk komt er nog een tele bij.

En daar heffen we het glas op!

Oh ja, ‘k kon het niet naleten wat “testshots” te maken. Dochters zijn dan een gewillig onderwerp, alhoewel ….

7 Replies to “Glass”

  1. Leuk zo wat extra glas. Ik kan me wel voorstellen dat die 85mm 1.4bangelijk is. Ik veronderstel dat we er nog wel af en toe foto’s van zullen mogen bewonderen 🙂

  2. Ik heb sjans mijn moeder heeft ooit van een patient 2 vaste lenzen gekregen, een 50 mm 1,8 en een 135mm 2,8 wel spijtig dat he oude nikkor lenzen zijn en er toen nog geen autofocus bestond maar voor portret gaat dit wel.

    Welke 50mm ga je trouwens bestelen ?

  3. Tja, dat is heel zeker topglas. Ik kijk al reikhalzend uit naar meerdere foto’s want de eerste zijn alvast veelbelovend.

  4. @ aradilon, ‘t wordt de 50mm 1.4, maar blijkbaar duurt het heel lang voor die gaat geleverd worden (kan enkele maanden zijn) ….

  5. Mooi mooi mooi! Ik heb een 85mm f1.8 en die is al erg goed. Een 1.4 is één van de droomlenzen die ik ooit nog eens wil aankopen alhoewel de huidige versie al enkele jaartjes oud is. Zou Nikon geen plannen hebben om die eens te vervangen?

  6. ben beetje jaloers. Ik denk dat ik ook maar eens achter een paar lenzen moet gaan aanhollen…

Comments are closed.