iPhone foto’s

Posted on

Foto’s nemen met een telefoon, zoals een iPone, ‘k kreeg er tot voor kort zowaar koude rillingen van. Ik had nooit gedacht dat ik ooit 1 foto zou maken met een GSM, zelfs niet bij aankoop van mijn iPhone.

Maar onlangs kwam er een kentering in die gedachte. Waarom zo ik GEEN foto maken met de iPhone? Omdat de resolutie onvoldoende is? Omdat ik zelf niet kan scherpstellen? Omdat ik geen lens kan kiezen?

Allemaal drogredenen wanneer je beseft wat je aan het doen bent. Met een GSM maak je geen foto’s voor commerciële doeleinden (althans, anno begin 2009 toch nog niet), maar maak je eerder “snapshots van je leven”. En of het nu haarscherp of “flou artistique” is, of het nu wat overbelicht of verkeerd gecropt is, dat doet er niet zo toe.

Integendeel, is het geen uitdaging om met heel beperkte middelen toch te trachten een zo interessant mogelijke foto te maken?

Met die gedachte ben ik sinds begin dit jaar zowat random foto’s beginnen maken. Zomaar, voor de fun. Omdat ik er zin in heb. Omdat ik iets zie wat ik mooi vind, zelfs al heb ik al mijn megapixelgeweld niet bij me. Omdat dat beeld wil vastleggen.

Deze namiddag reed ik door de streek van Bonheiden, Onze-Lieve-Vrouw Waver, Keerbergen. Het landschap was er gewoonweg prachtig. ‘k Had weinig tijd, maar maakte met de iPhone toch volgende beelden.2 Replies to “iPhone foto’s”

  1. Ik denk dat ik een paar bomen herken!

    BTW: Heel mooie foto’s. Ik kan het dus niet langer op mijn toestel steken dat de mijne niet aan de jouwe kunnen tippen! 🙂

  2. Ziet er netjes uit! Vooral die laatste vind ik mooi. Zelf heb ik trouwens geen GSM met camera. Dus ik gebruik altijd standaard mijn canon.

Comments are closed.