LinkedIn studio headshot

Posted on

LinkedIn studio headshot … in een keuken

Headshot voor LinkedIn, gefotografeerd in een keuken.

Door de jaren heen heb ik als fotograaf op de meest diverse locaties gefotografeerd. Meestal ging het dan over de locatie zelf, zoals bij een gebouw of interieur. Maar in dit geval niet. Hier ging het wel degelijk om een studio headshot voor LinkedIn. Een portret dus. Maar op een speciale locatie.

En de locatie was deze keer een keuken. Van een appartement.

Ik hou nogal van uitdagingen als het op fotografie aankomt. Zoals een professioneel headshot maken in een keuken, maar waarvan je uiteraard niet mag zien dat het in een keuken gefotografeerd is. Op zich is dat allemaal niet zo heel moeilijk. Je hoeft enkel het juiste materiaal te voorzien.

Het juiste materiaal?

Studio op locatie

Om een studio op locatie op te bouwen heb je maar een paar attributen nodig. De belangrijkste daarvan zijn een egale achtergrond en studiolichten. Klaar.

Wat ook helpt is een verduisterde ruimte, waar niet te veel zonlicht binnenvalt. Zelfs geen direct zonlicht, indien het even kan. Want in een verduisterde ruimte kan je als fotograaf zelf het licht regelen. Net als in een studio. En dat is waarom die eerder genoemde studiolichten zo handig zijn. Met studiolichten maak je zelf het licht en ben je niet afhankelijk van wat het daglicht je gratis schenkt.

De egale achtergrond gebruik je dan om niet te tonen waar het beeld gemaakt is. Je zet die op de juiste plaats (achter de geportretteerde persoon) en weg is de keuken!

En zo creëer je in een handomdraai een studio in een keuken van een appartement. Allemaal voor een headshot voor LinkedIn.

Zoek je ook een headshot voor LinkedIn of sociale media en zie je het niet zitten om je te verplaatsen naar een andere locatie? Heb je geen tijd om naar een studio te trekken voor professionele portretten? Contacteer me dan gerust. En dan kom ik graag een professioneel portret van je maken. Dat hoeft zelfs niet in je keuken te zijn!

Linkedin studio headshot