LUKOIL – The model

Posted on

Voor de opdracht van LUKoil, het maken van nieuwe beelden voor de rebranding, moest er op locatie ook een model gefotografeerd worden. Het model moest een aantal “taken” uitvoeren die beelden zouden opleveren die kunnen gebruikt worden bij bijvoorbeeld een campagne voor de recrutering van nieuwe werknemers.

Onderstaande beelden zijn gefotografeerd in een LUKoil shop ergens ten zuiden van Brussel op een regenachtige dag. Het model, die zelf uitbaatster is, had nog meegedaan aan miss België verkiezingen en stond eigenlijk al jaren voor de lens in haar vrije tijd, waardoor het voor mij een stuk gemakkelijker was om haar te begeleiden.

Onderstaande foto werd gemaakt met 2 nikons speedlights (SB900), eentje door een paraplu ongeveer een meter boven het toestel en eentje komende van camera rechts, rechtstreeks (geeft “invallend licht” simulatie).

Een belangrijk aspect in de shops van tankstations (en dat zal heus niet enkel bij LUKoil zijn) is de verkoop van tabakswaren. Om die reden moest die ook prominent op de foto.

2 Nikon SB900’s, eentje komende van rechts door een paraplu, de andere komt van links achter (rechtstreeks).

De laatste foto was ook een “must”. Tijdens deze opnamen regende het en waaide het relatief hard. Door te werken met 2 Nikon Speedlights, voorzien van een kleurfilter, is er toch wat kleur in de foto gekomen, waardoor het weer er beter op lijkt dan dat het eigenlijk is.

Het model is belicht met een SB900 door een paraplu langs voor en rechtstreeks met een SB900 achter haar (achter de pomp).

7 Replies to “LUKOIL – The model”

  1. Een tankstation ten zuiden van Brussel? Hmmm dat zou hier in de buurt kunnen zijn. Zij mag als model wel eens in mijn studio op bezoek komen 🙂

  2. Denk dat de klant tevreden kan zijn! Op de laatste foto zou je inderdaad niet kunnen voorstellen dat het zo’n regenachtige dag was…

  3. Mooie resultaten, jammer dat het zo ver rijden is naar BXL om te tanken 🙂
    Thx voor de zoals altijd verhelderende uitleg!

  4. Heel mooi locatiewerk. Boeiende uitleg. Toch denk ik op de laatste foto een voet van je lichtstatief op te merken. Geen klant die het zal zien natuurlijk maar een student flitsfotografie… 😉

  5. @Xray, idd, goed gezien! ‘t Is gelukkig een kleintje om het weg te retoucheren …

Comments are closed.