MNM

Posted on

Vorige week werd bekendgemaakt dat MNM de opvolger wordt van Donna. En omdat ik met nog wat Donna foto’s zit is het misschien hoog tijd die de wereld in te sturen.

Zo moest ik een tijd terug Dave Peeters gaan fotograferen tijdens zijn avondblok dat ADHDave heet. De foto’s zijn nu gepubliceerd en dus mogen ze van mijn harde schijf het net op.

Eerst moest ik een beeldje maken om te kunnen “detoureren”, maw los te maken van de achtergrond zodat ze dat op om het even welke plaats in het artikel kunnen inlassen. Een witte achtergrond is altijd gewenst en dat kon net buiten de studio. Op Dave staat 1 reportageflitser door een paraplu en op de achtergrond staat ook 1 reportageflitser.

Tijdens de uitzending moet ik in principe stil zijn. Verrassend hoeveel lawaai de klik van een fototoestel maakt als je er begint op te letten.

‘t Is ook steeds weer boeiend om te zien hoe geconcentreerd de presentatoren moeten zijn, al hebben sommigen het daar gemakkelijker mee dan anderen. Dave kan van complete chaos in “no time” omschakelen naar absolute ernst. Of toch zoiets ….

Dave traint ook voor het kampioenschap hamerslingeren, handwuiven, microfoonwerpen en …. teken doen aan zijn technicus dat het liedje moet starten of stoppen.

Maar in Dave zijn programma gaat het er doorgaans nogal georganiseerd chaotisch aan toe, dat een klikje meer of minder van een fototoestel geen verschil maakt. Zolang het maar klikt tussen fotograaf en onderwerp …

ADHDave … nog tot eind dit jaar op radio Donna.