Portretfotografie: Manpower Business Solutions

Posted on

Bedrijfsfotografie – portretfotografie

Als bedrijfsfotograaf, actief in België en in het bijzonder in de regio Brussel, word ik vaak geconfronteerd met verschillende soorten locaties en omgevingen waarin ik moet werken om mijn foto’s te maken. Voor de bedrijfsportretten van Manpower Business Solutions was dit ook het geval. We hadden afgesproken om  de “modellen” – het personeel bij MBS – te ontmoeten in een woonhuis in de buurt van Overijse.  De portretfoto’s die we zouden maken zouden worden gebruikt op hun brochures, flyers en reclame materiaal.

Alle noodzakelijke elementen zoals studioachtergronden, studioverlichting, toestellen en lenzen zou ik op locatie meebrengen en ik had mijn make-up artiste Ans Brugmans gevraagd de make-up van de modellen te verzorgen.

Maar wat ik niet had “voorzien” voor was een probleem met mijn gezondheid. De nacht voor de shoot werd ik namelijk ziek, zelfs in een zodanige mate dat in de ochtend – de fotoshoot was gepland in de middag – ik mijn collega Evi belde en haar vroeg of ze mij kon helpen en misschien zelfs het helemaal op zich nemen van de shoot zelf.

Gelukkig herstelde ik in de loop van de ochtend voldoende, zodat ik er uiteindelijk in geslaagd ben om alle foto’s zelf te maken, maar ik was meer dan gelukkig dat Evi er bij was, mijn last-minute assistente, om me heel goed te helpen met het dragen en opstellen van alle materiaal …. He, dat heet dan ’emancipatie’  ….

De opzet van de fotosessie was dus om van iedereen een aantal bedrijfsportretten te maken, om een eerder formele groepsfoto te maken en  tot slot om een soort groepsfoto te maken in een buitenlocatie van het hele team.

Voor het beeld dat ik binnen nam hadden we een witte studioachtergrond opgsteld en gebruikte ik mijn studio verlichting (Elinchrome RX600) met 2 softboxen en een achtergrondverlichting met grid. Voor het beeld buiten gebruikte ik alleen mijn Nikon SB900 flitsers, aangestuurd door Pocket Wizards. De portretten werden gefotografeerd op een Nikon D3s, de groep werd gefotografeerd op een Nikon D3x.

Ondanks het feit dat ik me niet 100% voelde  kwamen we met een aantal interessante foto’s terug waarvan ik  zojuist de pdf’s van de publicatie waarin de foto’s worden gebruikt, ontvangen heb.  Een impressie …

Fotografie voor bedrijfsportretten
Fotografie voor bedrijfsportretten
Fotografie voor bedrijfsportretten
Fotografie voor bedrijfsportretten
Fotografie voor bedrijfsportretten
Fotografie voor bedrijfsportretten
Fotografie voor bedrijfsportretten
Fotografie voor bedrijfsportretten
Fotografie voor bedrijfsportretten
Fotografie voor bedrijfsportretten

10 Replies to “Portretfotografie: Manpower Business Solutions”

  1. dit zijn zeer fotogenieke werknemers! heb je die uitgekozen of nemen ze alleen mooi/jong volk aan bij manpower?

  2. Fotogeniek zijn ze inderdaad, maar ik zou willen geloven dat het een combinatie is van vriendelijke, spontane mensen die er op zich al goed uit zien, professionele visagie en vakkundige fotografie …. maar ik kan me vergissen natuurlijk … 🙂

  3. Mooi Jurgen, je vergeet echter de muggenaanval bij de buitenshoot:) de foto’s zijn een succes in onze offertes en powerpoint presentaties

  4. Ah, inderdaad, was ik eigenlijk al helemaal vergeten … die muggen die ons tijdens het fotograferen (en voor jullie vooral het stil zitten) ons kwamen aanvallen ….! Ik denk dat een combinatie van een lange broek, hemd met lange mouwen, veel in beweging zijnde en een coctail van pijnstillers en geneesmiddelen en dit in combinatie met een toch wel fijne ervaring met vriendelijke en meewerkende modellen dit “negatieve” aspect van de shoot helemaal uit mijn geheugen heeft gewist …

  5. Schitterende foto van een dynamisch , enthousiast en gedreven team

  6. Heel mooi Jurgen, we hebben en prachtig moment beleefd! Het was erg “pitoresk” met het bos, de muggen … en tijdens een kort momentje hadden we het gevoel dat we “modellen” waren. De binnen foto toonde ook je talent – waarom heb je die niet toegevoegd?

  7. Het was inderdaad een heel leuke ervaring!
    Bedankt voor de leuke foto’s.

Comments are closed.