Verlovingsshoot

Posted on

De verlovingsshoot van Isabel en Geert, die trouwen op 5 december, heeft wat voeten in de aarde gehad – het vinden van een trouwdatum ook trouwens …. 😉 Maar alles viel in z’n plooi op een mooie donderdag avond in de buurt van de luchthaven van Zaventem. Even dreigde echter nog een “verkeerde windrichting” roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk bleken de vliegtuigen niet te landen maar op stijgen in onze richting. Ook goed, dachten we, en we begonnen eraan.

Isabel en Geert waren een plezier om mee te werken: ontspannen en tegelijk enthousiast, wat kan je nog meer wensen?

Voor de eerste serie beelden heb ik enkel gebruik gemaakt van aanwezig licht. De elementen in de omgeving maken het decor.

…. zelfs als het decor al eens wisselt van positie ….

In de nabewerking heb ik verschillende soorten nabewerking toegepast, van volle verzadigde kleuren, tot gedesatureerde beelden. ‘t Voordeel met een verlovingssessie is dat je dat “ongestraft” kan doen, waarmee ik bedoel dat het koppel je nog altijd kan bijsturen door hun voorkeuren te laten blijken.

De volgende beelden zijn gemaakt tegen de zon in. De zon zit in de lens, waardoor de silhouettering mooi doorkomt. ‘t Is wel altijd oppassen geblazen bij werken in tegenlicht, de kans bestaat er dan altijd in dat de contrasten te klein worden en het beeld nogal uitgebleekt geraakt, wat dan in post-productie soms maar moeilijk aan te passen valt.Na een half uurtje te spelen met het omgevingslicht was het tijd om de flitskit uit te halen. Hierdoor kan de belichting van de omgeving een beetje aangepast worden, met bijvoorbeeld veel donkerdere lucht tot gevolg ….
… of zelfs helemaal uit te bleken ….
Terug naar natuurlijk licht.


… met wat inflitsen in tegenlicht ….

Na deze locatie zijn we een paar honderd meter verderop wat gaan uitrusten tegen een muurtje … kwestie van er nog wat meer variatie in te brengen ….

… waarna we de straat overstaken voor een afsluitende shoot ergens “te velde” …Na deze ervaring met Isabel en Geert en het zien van de foto’s kijk ik volop uit naar 5 december …. Tot dan!