Workshop flitsfotografie & Lightroom 3

Posted on

Opgelet!

Indien u denkt alle knepen onder de knie te hebben van de wondere wereld der flitsfotografie ….
Indien u in een handomdraai op locatie 3 (of meer) reportageflitsen kunt synchroniseren ….
Indien u alles weet over kleurenfilters voor reportageflitsers ….
Indien u de softboxen en paraplu’s om het licht uit reportageflitsers aan te passen dagelijks gebruikt …

Indien u meent dat het softwarepakket Lightroom 3 van Adobe geen geheimen meer kent voor u ….
Indien u met Lightroom 3 in een handomdraai foto’s kan bewerken, printen en een mooie webgallery kan maken …
Indien u de bibliotheek in Lightroom met uw ogen toe kan bedienen …..

lees dan aub deze blogpost niet verder, want dan is ze zeker niet voor u geschikt.

In het andere geval heb ik wel goed nieuws, want samen met Piet van den Eynde van MoreThanWords organiseren we weer een workshop Flitsfotografie en Lightroom 3 en wel op donderdag 19 augustus 2010 tussen 9 en 18h.

Zoals de naam het aangeeft, leer je op één intensieve dag…

de basics van flitsen met reportageflitsers: kleine en relatief goedkope apparaten die toch tot grootse resultaten kunnen leiden.
ga je daarna de opgedane kennis zelf toepassen op een model, onder onze begeleiding en maak je kennis met softboxen, paraplu’s en reflectoren om het harde licht van je flits te verzachten indien nodig
krijg je tenslotte een hands-on introductie rond werken met Adobe Lightroom en wordt je beste foto afgedrukt op een state-of-the-art Epson printer

Zo krijg je op één dag een overzicht van een fotoshoot, from start to finish. Je hoeft geen voorkennis van flitsen of Lightroom te hebben. Een algemene kennis van hoe je fototoestel werkt (sluitertijd, diafragma, …) uiteraard wel.

We zorgen ook voor flitsmateriaal, zodat je op voorhand geen investeringen hoeft te doen. Heb je al zo’n flitsers, dan mag je die uiteraard meebrengen.

De prijs voor deze intensieve workshop is 195 € inclusief BTW. We werken in kleine groepjes: Meer info vind je hier. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar Piet of Jürgen.

Voor mensen die nog niet overtuigd zijn, dit zijn een paar beelden van de vorige workshop, waarbij we rechtstreeks naar de computer fotografeerden, zodat iedereen kon zien hoe we tewerk gaan. Het eerste beeld in deze blogpost is uiteindelijk het resultaat geweest van onderstaande “evolutie”.

Eerst werd een beeld gemaakt via een reportageflitser (type Nikon SB900), verzacht door een paraplu.

Daarna werd met een tweede lichtje het haar van ons model een beetje belicht, om een mooie afscheiding tussen het model en de achtergrond te krijgen.

Tot slot werd met behulp van een derde reportageflits de achtergrond creatief belicht.

Het uiteindelijke resultaat vind je in de eerste foto van deze blogpost, waar we ten slotte gebruik gemaakt hebben van een filtertje over de laaste flits.

Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang om ontgoochelling te vermijden.

Jürgen