28 dagen in februari – dag 16

Posted on

28 dagen in februari is een persoonlijk fotoproject, waarbij ik de alledaagse dingen des leven fotografeer, met de nadruk op mijn kinderen Johannes en Myrte, met behulp van om het even welk apparaat dat foto’s maakt ….

… met in dit geval een Nikon D3 met 50 mm f1.4 lens en 24mm f2.8 lens.

Woensdag.  Voor de schoolgaande jeugd betekent dat ze in de namiddag geen schoolverplichtingen hebben.  En als freelance fotograaf, die afhangt van de wil (en soms willekeur) van zijn klanten, maar heel soms ook een beetje een zegje heeft over zijn eigen agenda, kan je soms eens een woensdag namiddag doorbrengen met het geen je het meest dierbaar is ….

De bengels zijn al op een leeftijd gekomen waar ze zich gedurende langere momenten kunnen bezig houden zonder “Jip en Janneke’s gewijs” aan allerlei kattekwaad te begeven …. maar moeten daartoe soms gestimuleerd worden.  Deze namiddag vlotte het niet zo goed en Johannes hing maar wat rond.  Ik vroeg daarom om de tafel vrij te maken en even later zette ik gewoon het schaakbord op tafel.

Toen ik suggereerde dat ze misschien een spelletje schaak konden spelen, was er niet veel meer nodig om ze aan het schaken te krijgen.

‘k Heb er geen idee van we er gewonnen heeft – dat doet er ook niet toe, althans, niet voor mij – maar ze hebben er wel van genoten.

foto reportage
foto reportage
foto reportage
foto reportage
foto reportage
foto reportage

Tot slot was er ‘s avonds, toen mijn vrouw thuis kwam, een mooie opkomende maan te zien ….iets wat aanleiding gaf tot een grondig onderzoek met verrekijker …. een leuk zicht! (foto verwijderd)

Ik heb nog nooit zoveel geblogd in één maand (zelfs niet in twee maanden), maar we proberen dapper voort te zetten!  Quitting is forever!

 

Sommige foto’s verwijderd op vraag van de kinderen – 31/05/2017  .  ‘t Heeft lang geduurd … 🙂

2 Replies to “28 dagen in februari – dag 16”

  1. Schitterend toch om die schavuitjes zelfs van op afstand te kunnen volgen.Tot heel, heel gauw, we kunnen niet wachten om jullie nog eens te zien.
    dikke knuffel,
    mams

Comments are closed.