28 dagen in februari – dag 15

Posted on

28 dagen in februari is een persoonlijk fotoproject, waarbij ik de alledaagse dingen des leven fotografeer, met de nadruk op mijn kinderen Johannes en Myrte, met behulp van om het even welk apparaat dat foto’s maakt ….

… met in dit geval een iPhone 4G.

De druk op kinderen is in deze tijd naar mijn menig niet min.  Er wordt op jonge leeftijd veel verwacht van wat eigenlijk nog jonge, naïve kinderen zijn. School en huiswerk, academie en sportclub, het zijn allemaal invloeden en indrukken die hun jonge hersentjes moeten verwerken en plaatsen.

Zonder onszelf op een voetstuk te willen stellen of te bejubelen kijken mijn vrouw en ik er wel op toe dat er nog genoeg – zoniet veel – tijd voor spelen en ontspanning ingelast wordt.

Vandaag moesten de kinderen langsgaan bij Sporty voor een testlesje zwemmen.  De kindjes hadden afgelopen zomervakantie leren zwemmen, maar hun techniek moet nog verfijnd worden en zwemmen is hoedanook gezond voor een opgroeiend lichaam.

De uitslag van het testje was van geen belang, wel het feit dat ze het gedaan hebben en zonder veel morren hun beste beentje voorgezet hebben.

Af en toe verrassen we dan de kindjes met “we gaan vandaag eten in een restaurantje”, wat tot algehele vreugdetaferelen leidt bij de kinderen.  De verrassing is dan een soort beloning voor het feit dat ze in alles wat we ze voorschotelen doorgaans heel enthousiast meegaan en omdat het een deel van de zo belangrijke onstpanning en vertier is (die we als ouders zelf heel fijn en belangrijk vinden).

Nu, restaurantje is doorgaans een bistro – of zelfs de Alma, godbetert – waar we samen iets gaan eten.  Zo trokken we naar de Blauwe Schuit op de Vismarkt in Leuven.  Maar het ver gevorderde uur (‘t was al na 18h) en de inspanningen van de dag eisten stillaan hun tol …. maar zorgde niettemin voor foto’s die Myrte en Johannes wel typeren ….

 

Foto’s verwijderd op vraag van de kinderen – 31/05/2017  .  ‘t Heeft lang geduurd … 🙂

One Reply to “28 dagen in februari – dag 15”

  1. allebei fysiek uitgeput, en dan nog opgeslorpt worden door een strip…
    de energie van kinderen lijkt wel oneindig.

Comments are closed.