28 dagen in februari – dag 4

Posted on

28 dagen in februari is een persoonlijk fotoproject, waarbij ik de alledaagse dingen des leven fotografeer, met de nadruk op mijn kinderen Johannes en Myrte, met behulp van om het even welk apparaat dat foto’s maakt ….

Vandaag was een facultatieve vrije dag voor de kinderen. Omdat ze niets liever doen dan ergens gaan logeren, brachten ze vorige nacht door bij mijn ouders en zag ik mijn bengels pas laat op de avond terug. Myrte was naar een verjaardagsfeestje geweest en toen ik ze om 19h ging ophalen had ze een kaarslichtje gemaakt.

Iphone reportage foto
Iphone reportage foto

Blijkbaar zouden die lichtjes heel efficiënt werken tegen heksen.  Het feit dat de glazen houder versierd was met verschillende kleuren die het licht van het kaarsje doorlaten, was daarbij essentieel. Heksen kunnen daar namelijk niet tegen, tegen dat veelzijdig gekleurd licht.  Moesten er toch heksen zijn die er tegen kunnen, dan moet je met z’n allen in een kringetje gaan staan, dat zou afdoend zijn.

We zijn dus nooit te oud om bij te leren.  Gelukkig heb ik nog nooit last gehad van heksen, maar moest het in de toekomst zover komen, dan weet ik wat ik moet doen.  In een kringetje gaan staan ….

Vrijdagavond is zo’n avond waarop je eens iets anders eet, of geen eten wil klaarmaken.  Daarom reden we naar frituur De Brug in Wijgmaal, alwaar het aanschuiven was voor een frietje.  Maar dat het gesmaakt heeft, bewijst Johannes als geen ander.

Iphone reportage foto
Iphone reportage foto
Iphone reportage foto
Iphone reportage foto

Johannes wist me trouwens tijdens het eten, langs zijn neus weg, piekfijn uit te leggen dat de H op de weerkaarten voor “Hoge Druk” stond en de L voor “Lage Druk”.

6 jaar, mensen, 6 jaar.

En opruimen doet Myrte al van toen ze nog baby was.

Morgen een feestje met minstens 6 extra kleuters in huis.  Frank de Boosere sprak van windstoten tot 85km/h, wel, ik verwacht die ook, maar dan IN huis …. wish me luck!

 

Foto’s verwijderd op vraag van de kinderen – 31/05/2017  .  ‘t Heeft lang geduurd … 🙂

One Reply to “28 dagen in februari – dag 4”

Comments are closed.