Heavy Rain – guerilla event

Posted on

Voor ABCommunications in Tienen zakte ik vorige week af naar het Noordstation in Brussel, waar we om 7h ‘s ochtends een guerilla event hielden.

Bedoeling was om “passanten” te fotograferen met een paraplu, waarop “Heavy Rain” – de titel van een nieuw computerspel voor play station – moest te lezen zijn. De passanten moesten door een watergordijn (heavy rain) lopen met de paraplu open en met de tekst naar mij gericht.

De regen werd kunstmatige gemaakt door een heuse regenmachine, zoals ze op filmsets gebruiken. Bovendien had de organisatie zelf filmlichten geplaatst. 2 “heads” van 2000W en 2 heads van 1000W. Die zorgden voor de belichting (op die twee keer na waar door de enorme hoeveelheid water we een kortsluiting veroorzaakten en de lichten uit vielen).

De lichten heb ik zodanig laten zetten dat de regendruppels maximaal zichtbaar waren op de foto.

Reizigers die uit het station stapten werden eerst door twee hostessen gevraagd of ze door het regengordijn wilden wandelen, waarna ze recht op mij af moesten komen (en de volle laag regen kregen).

De beelden heb ik gemaakt met de Nikon D3s voorzien van een 70-200 VR lens. Camera settings waren ISO 3200 bij 1/160ste en f/4.5.

De beelden moesten een beetje de “film noir” sfeer uitstralen. Om die reden heb ik twee beeldjes omgezet naar zwart wit.

En zo kwam het uiteindelijk in het persbericht terecht.

Jasmijn Decuyper, die mij voor de gelegenheid kwam helpen, maakte onderstaande beelden …. Jürgen@work!


Foto: Jasmijn Decuyper

Het was een geweldig leuke shoot, met vriendelijke en gemotiveerde mensen op de set en een goede communicatie. Een zo hoort het bij een guerilla event!

3 Replies to “Heavy Rain – guerilla event”

Comments are closed.