Industriële fotografie voor Primagaz

Posted on
Fotograaf

Het was een druilerige winterdag, ergens midden januari. Het was koud en er hing een grijs wolkendek. Het regende licht.

Een ideale dag voor Industriële fotografie! 🙂

Ondanks het weer moesten er toch warme beelden gemaakt worden. Primagaz levert namelijk eenvoudige oplossingen voor de energievoorziening in de industrie, waarbij een aansluiting op het net niet nodig is. De levering ervan gebeurt via een tankwagen. Het beeld dat moest gemaakt worden was dat van de warmte die het bedrijf letterlijk en figuurlijk uitstraalt.

Het bovenstaande beeld, dat niet gefotoshopt is, werd ter plaatse gemaakt.

Om dit te realiseren werd gebruik gemaakt van een fotografische oplossing met behulp van flitslicht en enkele CTO-filters. Hierdoor ontstaat de illusie dat het beeld gemaakt is op een vroege ochtend, waarbij de zon net boven de horizon komt en zo het beeld van een warme gloed voorziet.

In werkelijkheid is het een Nikon SB-900 reportageflitser die voorzien werd van een CTO-filter (een oranje filter die een warme, oranje kleur aan het flitslicht meegeeft). Het resultaat is een beeld dat de warmte van het bedrijf uitstraalt. Het plezier van de werknemer om gas te leveren bij de klant en zo bij te dragen aan een gemakkelijke oplossing in de energiebehoefte, is van het beeld af te lezen.

Het beeld wordt nog altijd gebruikt op de site van Primagaz en in hun online-communicatie via LinkedIn.