Professionele portretfotografie – studiosessie

Posted on
Portretfotograaf

Als portretfotograaf uit Leuven doe ik best wel wat bedrijven in het Leuvense aan. Ik fotografeer mijn bedrijfsportretten altijd op locatie. Ik heb daarvoor alles wat nodig is om portretten te maken die de klant wil: professioneel ogende studioportretten. Hoewel het om professionele portretfotografie gaat op locatie, is het eigenlijk meer een studiosessie dan een locatiebeeld.

Ik heb daarbij altijd een achtergrond mee (tenzij de klant zelf een bepaalde achtergrond heeft, zoals een egale muur), studiobelichting, een computer en uiteraard mijn fotomateriaal.

Studiosessie

Tijdens het fotograferen stuur ik mijn beelden rechtstreeks naar een computer (tethered shooten voor de ingewijden). Dat betekent dat je onmiddellijk aan de geportretteerde kan tonen hoe de beelden eruit zien en in welke richting je uitgaat. Dat zorgt voor een goede wisselwerking tussen model en fotograaf. Op die manier komt de klant achteraf niet tot de vaststelling dat die liever een beeld anders had gezien.

Zo ook voor deze shoot, waar de klanten specifiek zwart wit portretten wilden van hun medewerkers. Dat is de laatste aantal jaren bijzonder weinig voorgevallen. Meestal wil men een portret in kleur voor een bedrijfspagina. De de afgelopen paar maanden heb ik een aantal foto-opdrachten mogen uitvoeren waar men specifiek naar portretten in zwart en wit gevraagd had. Heerlijk!

Als portretfotograaf geef ik graag wat de klant wil. In kleur of in zwart wit. Maar steeds streef ik naar mooie, professioneel ogende portretten.

Locatieportretten

Wil dat zeggen dat ik nooit portretten maak op locatie? Uiteraard niet! Ik heb zelfs diverse klanten in mijn portfolio waar ik al jaren de professionele fotografie voor verzorg. Ik werk daarbij heel vaak voor advocatenkantoren, in de HR-sector, in de bouwsecter, etc … Dergelijke portretten kunnen formeel zijn, of eerder los. De locatie kan zowel binnen als buiten zijn. Om de beelden goed uit te lichten met professionele studiolichten, die ik altijd bij heb.

Om het even welke situatie waarin je me plaatst, ik bezorg je graag professionele portretfotografie – als studiosessie of op locatie.