Calatrava

Posted on

Wie Valencia zegt, zegt Calatrava. En wie Calatrava zegt, zegt Valencia. In de ‘ciudad de bellas artes’ vind je heel wat werk van de hand van de wereldberoemde architect met een eigen, herkenbare stijl. Wie ooit het treinstation in Luik gezien heeft, weet precies wat ik bedoel.

Het treinstation van Luik kende ik al, en ik wou met eigen ogen het werk van Calatrava in Valencia zien en fotograferen. Tegelijk wou ik mijn Fuji X-T3 proberen als reiscamera (en allround camera).

Beiden waren een succes. Het werk van Calatrava was interessant en doordat ik er een paar dagen heen ging, heb ik het juiste moment kunnen afwachten om de beelden te maken. Zowel tijdens het golden hour als blue hour heb ik er kunnen fotograferen.

De Fuji X-T3 was een plezier om mee te werken: klein, compact en licht. Gemakkelijk in een tas weg te steken. En met 3 lenzen, die relatief klein uitvallen, krijg ik alles op beeld. Ik gebruikte een 18mm f/2, een 35mm 1.4 en een 90mm f/2. Door het snel veranderende licht ging ik tot in de hoge ISO’s (naar 6400). En toch zijn de beelden prima te gebruiken in publicaties.

De 90mm heeft ingebouwde beeldstabilisatie, waardoor langere sluitertijden mogelijk zijn (en dus lagere ISO’s) met scherpere en zuivere beelden tot gevolg. Heerlijk om mee te werken.

Calatrava en de Fuji X-T3: een geslaagde combinatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.