Shanghai – de mensen

Posted on

Chinezen zijn Chinezen. Punt.

Daarmee wil ik gewoon zeggen, het zijn ook mensen. Zoals u en ik mensen zijn. Ze lachen wanneer ze plezier maken en huilen bij verdriet. Ze streven ook naar geluk en maken daarbij dezelfde emotionele curves mee die wij meemaken.

Chinezen zijn ook mensen. Punt.

Maar ze zien er een beete anders uit dan wij, westerlingen. En dat maakt het per definitie interessant om er eens grondig naar te kijken. Uit mijn paar “portretjes” heb ik deze selectie gemaakt.

Onderstaand beeldje maakte ik toen ik stond te wachten totdat deze vriendelijke dame mijn “avondmaal” klaar had. Ik ben er nog altijd niet helemaal uit wat ze juist maakte, maar het had het midden tussen een pannekoek en een gebakken ei, die ze dan oprolde en er iets smurrie-achtigs in deed. Maar ‘t smaakte wel. 50mm, ISO 1600, f1.8, 1/40ste.

Tijdens mij “zwerftocht door de stad” kwam ik ergens deze man tegen. Ik vraag me af of hij me wel zag staan, maar aan zijn glimlach te zien waarschijnlijk wel. Niettemin heb ik daar een tijdje staan lachen naar hem, wat foto’s genomen , weer gelachten, enz … tot hij wat meer op zijn gemak was. Dit is dan het resultaat. ‘t Meest interessante vind ik nog altijd zijn brilglazen. Geweldig toch.

Voor volgende beelden moet ik iets bekennen. Ik ben niet alleen in Shanghai geweest, maar ook in Suzhou. Dat is op anderhalf uur rijden van Shanghai (‘t is eigenlijk bijna een buitenwijk van Shanghai aan het worden), maar daarover later meer. Maar onderstaande beelden zijn dus daar gemaakt.

Deze persoon zat ergens in een of ander mooi toeristisch parkje in een of ander tempeltje een of andere krantje te lezen.

En dat het vriendelijke mensen zijn, dat illustreren we hier.

Misschien moet ik deze foto maar gebruiken om een bruggetje te maken naar een volgende blog, waar ik even kan focussen op “eten”.

3 Replies to “Shanghai – de mensen”

  1. JÜRGEN erg mooie portretten , de mensen voelen zich op hun gemak dat zie je terug in de foto’s mijn complimenten.

Comments are closed.