Shanghai – The smog

Posted on

Shanghai en smog – ‘t gaat hand in hand.

Toen ik er aan kwam dacht ik bij mezelf – pech vandaag, want mistig ….

Bleek dat het gewoon de alledaagse smog was. Downtown Shanghai ziet er dan overdag ook een beetje troosteloos uit vind ik. Daar sta je dan met een skyline van “‘k ga u gaan hebben”, maar door de smog zie je het amper.

Het hele stadsbeeld wordt er door bepaald.

En als we dan toch met ons hoofd in de wolken liepen, kwam op uit op deze scène. Een van de hoogste gebouwen in hartje Shanghai, daar bengelen onderaan een aantal touwen – gewone touwen. 1 persoon houdt die (pro forma) wat vast. Maar als je naar boven kijkt, recht de smog in, dan zie je daar zo een paar honderd meter hoger een aantal glazenwassers aan bengelen ….

Ik krijg al hoogtevrees als ik gewoon naar die mensen kijk.

Er zijn leuker manier om aan de kost te komen …..

One Reply to “Shanghai – The smog”

  1. Fantastisch om hier beelden van China te vinden, en dan nog van Shanghai! Mooie portretten en sfeerbeelden zijn het.
    In dit gebouw heb ik ooit 6 maand gewoond, ‘maar’ op de 12de (van de 60) verdieping 😉

Comments are closed.