Stijn

Posted on

Een tijdje terug moest ik een portret gaan maken van Architect Peeters te Lier.

Architect Peeters? Lier? OK, waarom niet.

“U kent hem toch” zei de redacteur “Stijn Peeters, broer en manager van Bart, maar ook – en voornamelijk – architect”.

Juist, die dus.

Hij zit daar in een leuk pandje, met drie architecten samen. En goed uitgerust ook – De iMacs waren alomtegenwoordig, er lagen hopen tijdschriften en er hing hier en daar wat kunst aan de muur.

Maar voor de uiteindelijke locatie voor de hoofdfoto heb ik gebruik gemaakt van het “stekedonker” trapgat met dito wenteltrap. ‘t Was er zo donker, dat ik nauwelijks kon focussen. Niettemin heb ik bijna mijn oor verbrand aan een klein gloeilampje, dat voor het weinige licht zorgde.

Onderstaande foto is gemaakt met 2 reportageflitsers (Nikon SB 900), beiden komende van rechts, maar eentje rechtsonder en de andere rechtsboven aan de trap. De foto zelf is gemaakt met een 24mm F2.8 Nikkor. Er werd rechtstreeks geflitst (geen paraplu of zo) en werd gebruikt als hoofdfoto voor het artikel.

4 Replies to “Stijn”

  1. Hoi Jürgen. Same here. Mooi portret. Eén ding begrijp ik niet: er is van op de camera geflitst? Hoe komt dan dat de schaduw eigenlijk links van de architect valt? Of was het een invulflits en komt de schaduw van een andere (buiten beeld) lichtbron?

  2. Dat zal me leren van teveel naar foto’s te kijken en te weinig naar de begeleidende tekst. Twee flitsen dus, I get it 🙂
    Nu, beter voor uw foto’s dat ik de tekst maar half lees en de foto’s helemaal bekijk dan omgekeerd, niet 🙂

Comments are closed.