Studio Brussel – reportage

Posted on

Een tijdje terug moest ik een reportage maken van Thomas de Soete van Studio Brussel. Het moest gebeuren in de studio van StuBru tijdens de uitzending.

Het afgelopen jaar heb ik een aantal van dergelijke opdrachten gedaan. Radio1, Studio Brussel, Donna …., ‘k ben er meermaals geweest en telkens tijdens de uitzending. Daarbij heb ik in de studio steeds minstens 2 reportageflitsen gehangen, type Nikon SB900, om zo vanuit alle hoeken een goed belichte presentator te kunnen fotograferen.

‘t Is op zo’n momenten dat je beseft hoeveel lawaai zo’n DSLR maakt. Zelfs het professionele vlaggenschip van Nikon, de D3, maakt voor een studio best wel veel lawaai. Ik kon bijgevolg geen foto’s maken wanneer de presentatoren life op antenne waren, want dat geklik zou duidelijk hoorbaar geweest zijn. Ik moest het dus doen op de momenten dat de plaatjes bezig waren of … terwijl er wat lawaai in de studio was. Met Thomas gebeurde dat dus wel af en toe eens …..

Toen ik er aan kwam zat Thomas zowaar op een hometrainer te “sporten”. Hij moest dat zo’n half uurtje volhouden en toen dat uiteindelijk afliep, kwam hij als een volleerde “Tom Boonen” over de finish gespurt. Links onderaan zie je het profiel van sidekick Linde Merkpoel.

… daarna was het weer wat rustiger in de studio.

‘k Heb inmiddels heel veel respect gekregen voor radiomakers. Ze moeten dikwijls alles tegelijkertijd doen, zoals djingels, verkeersinformatie, nieuwtjes, plaatjes mixen, ed …. en tegelijkertijd ook nog eens presenteren. Geef mij maar een fototoestel ….!

Na de shoot moest er nog snel even een portretje gemaakt worden dat door het reclamebureau gedetoureerd moet worden. 1 paraplutje op Thomas en 1 licht rechtstreeks op een wit geschilderde bakstenen achtergrond leverden dit beeld op.

Thomas de Soete, elke werkdag life op Studio Brussel tussen 06 en 09h.

One Reply to “Studio Brussel – reportage”

Comments are closed.