Cover foto voor OKRA – mix van flitslicht en continu licht

Posted on

Als freelance fotograaf moet je toch relatief flexibel en creatief zijn.  Neem deze cover voor OKRA magazine bijvoorbeeld.  De redactie had graag een beeld gehad  voor de cover van hun feest editie (december), waar het coverbeeld een foto moest zijn die verband hield met de kerst gedachte, maar niet het “klassieke” kerstbeeldje moest zijn van een kerststal, kerstboom of iets in die zin.

Om die reden hadden ze een jonge moeder gezocht die net een kindje gekregen had en die als “model” wou staan voor de foto.  De rest mocht ik zelf “verzinnen”.

De locatie voor de foto was een woonkamer, bij de mensen thuis.  Het eerste wat ik vroeg was om het donkere gordijn toe te doen (moet u niet meer licht hebben, meneer?), dat ik als achtergrond zou gebruiken.  Aan het gordijn bevestigde ik kerstlichtjes, die voor de “kerstsfeer” moesten zorgen.

Eens de lichtjes opgehangen moest ik moeder en kind zodanig positioneren dat de lichtjes en de achtergrond mooi in beeld kwamen.

Moeder en kind heb ik dan belicht met 2 SB900 Nikon Speedlights, waarvan de linkse verzacht werd met een paraplu en de rechtse, die achter het model staat, rechstreeks op de moeder gericht staat.

De grootste uitdaging echter was om het flitslicht en het continu licht van de kerstlichtjes te mixen.  Indien ik te hard zou flitsen, zouden de lichtjes niet zichtbaar zijn. Flits ik te zacht, dan is mijn onderwerp onderbelicht.

Eens ik de juiste balans vond, kon ik de foto’s maken.

Ik wil nog OKRA bedanken voor de positieve feedback die ik kreeg op deze foto.  ‘t Doet altijd deugd om te horen dat je werk geapprecieerd wordt!

Cover foto voor OKRA magazine

One Reply to “Cover foto voor OKRA – mix van flitslicht en continu licht”

  1. twee weken geleden heb ik net dezelfde oefening gedaan om onze kerstkaartjes van dit jaar voor te bereiden. het was inderdaad even zoeken naar het evenwicht.

Comments are closed.