D3

Posted on

Alia Jacta Est!
Mijn D3 is besteld. Ik heb het dan over de Nikon D3 die een maand of zo geleden werd aangekondigd en die pas tegen begin volgend jaar geleverd zal kunnen worden. Ik hoop in elk geval om ze voor begin februari te mogen ontvangen, opdat ik ze kan inzetten bij mijn eerste trouw van dat jaar. Afwachten….

De reden voor de upgrade naar de D3 – komende van een D200 – zijn voornamelijk
a. 2 miljoen pixels meer.
b. verbeterde ruis in de hoge ISO waarden (interessant voor mij daar ik nogal wat situaties tegenkom waar ik met weinig licht moet fotograferen, zoals tijdens events, huwelijken – in de kerk – en voor interieurs).
c. full frame sensor. Niet dat dat op zich zo belangrijk was voor mij, maar liever 12 Mpix op een full frame dan 12 Mpix op een kleiner formaat, omdat de ruis bij die laatste onvermijdelijk hoger zal zijn.

Ik kan niet wachten tot hij geleverd wordt …

One Reply to “D3”

  1. Hey Jurgen, welkom in blogland!

    Mijn redenen om over te stappen van een D200 naar D3 zijn de (volgens de berichten) lagere ruis bij hogere iso’s, full-frame, grote heldere zoeker (al had je die waarschijnlijk ook al op een D2x), snelheid van autofocusmotor, weersbestendigheid, stabiliteit van de body, enz. Maar in mindere mate de pixels. Vroeg of laat komt er ongetwijfeld een D3x uit met 16 of 20M pixels en andere nieuwe features, maar zo kan je blijven wachten natuurlijk.

    Ik had in september op mijn blog al enkele punten aangehaald in mijn verslag van de Nikon demodag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.